07 července 2015
06 července 2015
ŠPALDOVÝ MAKOVEC
A tady se konečně shodneme.
Makovec je totiž nejlepší pomazaný povidly. Domácími povidly. Až budou švestky, tak recept na povidla najdete TADY. A tady je recept na makovec:
05 července 2015
OSVĚŽUJÍCÍ OCHUCENÉ VODY

Jsou ideální do současného horkého počasí. Jsou bez cukru a různé kombinace ovoce a bylinek vodu po pár minutách krásně ochutí. Plátky okurky, citrónu nebo jahod zkuste napíchat na špejli. Nejen, že to dobře vypadá, ale při nalévání vám ovoce nevyhrkne všechno naráz do skleničky :)
Tady je pár tipů:
01 července 2015
RAJČATOVÉ RIZOTO
Rajčatové rizoto dělám nejčastěji do krabičky - jako jídlo do práce k obědu. Rizoto by sice mělo být správně z arborio nebo carnaroli rýže, ale tohle není žádný originální italský recept, takže klidně používám i jasmínovou rýži. Sekaná rajčata se do ní společně s vývarem vsáknou a výborně ji ochutí.
29 června 2015
ŘECKÝ SALÁT - CHORIATIKI
Choriatiki - Χωριάτικη...vůně léta, dovolené, prázdnin...Úplně snadný salát, naše číslo 1.
A jak ho dělají v Řecku?
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky
(
Atom
)