17 června 2015

PUSINKY












Sněhové pusinky jsou klasické cukroví, ale můžete s nimi připravovat i různé dezerty. Výhoda je, že si je můžete upéct předem a pak už jenom rychle vykouzlit skvělý dezert (recept tu bude za pár dnů :)

05 června 2015

LOSOS MARINOVANÝ S ČERVENOU ŘEPOU A KOPREM

Doma se nemůžeme dohodnout. Je lepší Gravad lax marinovaný s citrusovou kůrou nebo s bylinkami a červenou řepou? Jestli se také nemůžete rozhodnout, tak ten s citrusovou kůrou se mi zdá trochu vánoční. Asi to dělají nejen pomeranče, ale i koření. A losos s červenou řepou je jarní a letní. S čerstvým koprem a estragonem. Lahůdka!

02 června 2015

BEZOVÝ BURČÁK


Bezinkový burčák děláme každé jaro. Je to taková perlivá bezinková limča, není tolik sladká a zatím chutnala všem, kdo ji ochutnali :) Burčák je nejlepší hodně vychlazený, můžete přidat i led nebo plátek citronu.  
Po přelití do lahví víčko úplně nedotahujte jako u pravého burčáku :)

01 června 2015

MAKOVÁ FOCACCIA SE STEAKEM, CHŘESTEM A OŘECHOVOU MAJONÉZOU



Další recept ve kterém jsem využila hned dva Bohemia oleje. Makový a ořechový. A nesmí chybět zelený chřest, který nosím každou sobotu z trhu. Musíme si ho užít, dokud je :)