17 května 2015

CRÊPES SUZETTE

Palačinky s pomerančovo-karamelovou omáčkou jsou naše oblíbená, slavnostní, víkendová snídaně, ale hodí se i jako dezert po rodinném obědě. Na první pohled obyčejná palačinka je totiž díky pomerančovo-karamelové omáčce neobyčejně dobrá :) 

10 května 2015

MISO POLÉVKA S TOFU A SALICORNE



Miso polévku dělám docela často, ale poprvé v životě jsem vyzkoušela tofu.
Navíc jsem přidala i čerstvé řasy Salicorne, úžasné, dobré, křupavé a šťavnaté, které jste tady v receptech mohli vidět i u salátu z brambor a ředkviček
Nejlepší na tom všem je, že polévka je do čtvrt hodiny hotová :)

09 května 2015

REBARBOROVÝ KOLÁČ

 

Zkoušeli jste už Rebarborový crumble? Pokud chcete raději klasický koláč, zkuste následující recept. Je to klasika, ale zároveň trochu pozměněná použitím špaldové mouky a tmavého třtinového cukru.

03 května 2015

PSTRUH S BRAMBOROVÝM SALÁTEM S ŘEDKVIČKAMI A ŘASOU SALICORNE

Stejně jako každý víkend, když jsme v Praze,  jsme se i tuto sobotu vydali na farmářský trh na Kulaťák. Kromě rebarbory, krásných čerstvých ředkviček a chřestu, jsem u stánku s rybami koupila i řasu Salicorne.