03 května 2015

PSTRUH S BRAMBOROVÝM SALÁTEM S ŘEDKVIČKAMI A ŘASOU SALICORNE

Stejně jako každý víkend, když jsme v Praze,  jsme se i tuto sobotu vydali na farmářský trh na Kulaťák. Kromě rebarbory, krásných čerstvých ředkviček a chřestu, jsem u stánku s rybami koupila i řasu Salicorne.

28 dubna 2015

REBARBOROVÝ CRUMBLE


Původem anglický dezert je vlastně dušené ovoce s drobenkou, do které můžete podle vlastní fantazie přidat oříšky, kokos nebo třeba jako v následujícím receptu ovesné vločky.

23 dubna 2015

NEJLEPŠÍ RYBÍ PŘEDKRMY / APERITIVO MOMENT s APEROL SPRITZ



Mám ráda soutěže a Aperol Spritz. Proto pro mě v soutěži Aperol Spritz Foodblog roku dvojnásob platí, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se. Je to jedinečná možnost si pochutnat pod záminkou soutěžení ;)

20 dubna 2015

VIETNAMSKÁ HOVĚZÍ POLÉVKA / Phở Bò

Na chalupě máme kachlová kamna. Když jsme na chalupě, od podzimu do jara v nich skoro nepřetržitě topíme. A to přímo láká k tomu, vařit obrovské hrnce plné silných, dlouze tažených vývarů.
A letos o Velikonocích jsme slavnostně zakončili topnou sezónu obřím hrncem Phở Bò.