08 září 2014
ŠVESTKOVÝ KOLÁČ SE SKOŘICOVOU DROBENKOU A MANDLEMI
Další švestkový koláč.
No jo, takhle na podzim je přece švestek všude plno a tak se hodí mít v zásobě pár švestkových receptů.
Musím říct, že následující recept je asi jeden z nejstarších receptů co mám a hlavně je to taky asi nejjednodušší recept co mám :-)
Chci číst dál » » »»
04 září 2014
ŠPALDOVO-ŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB
Poslední dva roky jsem docela propadla domácímu pečení kváskového chleba.
Je to totiž už známá věc, že se mu sebelepší kupovaný chléb nevyrovná.
Také už se u nás doma dost lidí ,nakazilo´ a odcházeli od nás se skleničkou kvásku.
Chci číst dál » » »»
03 září 2014
MAKOVO-ŠVESTKOVÝ JÁHELNÍK S JAVOROVÝM SIRUPEM
Zdravý retro moučník. Myslím totiž, že v dnešní době se moc běžně nepeče.
Ale jednou za čas je to určitě zajímavé zpestření. Navíc chutná i chlapům :-)
Chci číst dál » » »»
27 srpna 2014
RAJČATOVÁ OMÁČKA
Tuhle rajčatovou omáčku na těstoviny si můžete připravit buď v malém množství čerstvou (na 4 porce vydělte recept 5 = 1kg rajčat, 1mrkev atd...) nebo ve velkém množství v rajčatové sezóně a zavařit si jí do skleniček na zimu.
Chci číst dál » » »»
25 srpna 2014
CIABATTA S OLIVAMI A TYMIÁNEM
Ciabatta je italský bílý chléb, který se peče z hladké mou
ky.
Do těsta se často přidávají
další ingredience a tak z jednoho základního receptu na těsto můžete mít pokaždé jinou chuť ciabatty.
Nejčastěji se do těsta přidávají černé nebo zelené olivy a sušená rajčata.
Z koření tymián, bazalka nebo rozmarýn.
A nejlepší je čerstvě upečená, ještě trochu teplá.
Chci číst dál » » »»
Novější příspěvky
Starší příspěvky
Domovská stránka
Přihlásit se k odběru:
Příspěvky ( Atom )