13 srpna 2014

KYSELÉ KUKUŘIČKY


Nejvyšší čas zavařit kyselé kukuřičky.
I když na Vysočině jsou právě teď tak akorát - 10cm velké, nevím jestli jinde už nebudou moc přerostlé.
Ale recept sem stejně dám. Jsou totiž boží!
Jsou křupavější než nakládané okurky a strašně dobře se hodí třeba k domácí paštice (ta bude někdy příště:-)
Uvedené množství láku je na 4-5 skleniček (300ml).
Kukuřičky zvážené nemám, ale dělám to tak, že si prvně naplním sklenice a až pak si podle množství naplněných sklenic udělám lák.

12 srpna 2014

JEHNĚČÍ MEDAILONKY V BYLINKOVÉ MARINÁDĚ




Z jehněčího masa jsou na grilování asi nejdostupnější kotletky.
Já jsem použila jehněčí hřbet, který jsem vykostila a vznikly tak krásné medailonky. Porcí bylo pět, na váhu přibližně kilo. Pokud použijete kotletky s kostí, tak na pět porcí samozřejmě musíte mít masa na váhu trochu víc.
Bylinky můžete použít podle chuti a možností Vaší bylinkové zahrádky, ale rozmarýn s tymiánem se na jehněčí maso hodí vždycky.
 

31 července 2014

RED VELVET CUPCAKES


Máte rádi červenou řepu?
Jestli ano, čtěte dál.

Variant jak upéct Red Velvet je několik.
Už z názvu vyplývá, že potřebujeme červené těsto.
Jedna možnost je, použít do těsta červené barvivo.
Moje oblíbenější cesta je použít červenou řepu.
Těsto má díky ní červenou barvu a navíc jsou muffiny i krásně vláčné.