Další letní recept pro Bzenecký ocet.
Tyhle rychlé okurky jsou skvělé jako příloha ke grilování. Nejsou sterilované a díky tomu mají svěží a čerstvou okurkovou chuť, doplněnou voňavým koprem a sladkokyselým nálevem.
Nasolené okurky nechte odpočinout minimálně 1 hodinu, ale můžete je v lednici nechat i do druhého dne, potom nechat vykapat a čerstvě dochutit až před jídlem.
Ingredience:
1 kg okurek hadovek (cca 2-3 kusy)
1 střední žlutá cibule
2 zarovnané lžičky soli
40 g cukru krupice
100 ml bílého vinného octa
3 lžíce jemně posekaného kopru
pár kapek oleje (například řepkový)
Postup:
- Omyté okurky nakrájejte na tenké plátky. Já je krájím na 1 mm tenké plátky. Stejně tak nakrájejte i oloupanou cibuli.
- V misce dobře promíchejte se solí, zatižte talířkem a nechte minimálně hodinu odležet, ať zelenina pustí vodu. V lednici můžete nechat až 24 hodin.
- Odleželou zeleninu vyklopte na cedník a nechte vykapat. Vykapanou zeleninu vraťte zpět do misky a přidejte cukr, který dobře promíchejte. Nakonec přidejte jemně posekaný kopr, ocet a pár kapek oleje. Promíchejte a můžete podávat.
- Tyto rychlé nakládané okurky pár dnů v lednici vydrží, ale já je připravuji nejradši čerstvé v množství, které se sní.
Žádné komentáře :
Okomentovat