01 července 2024

RŮŽOVÁ VEJCE S AVOKÁDOVÝM KRÉMEM


Marináda z červené řepy dodá vejcím nejen krásnou barvu, ale díky Bzeneckému octu i příjemně kyselou chuť, která se k avokádu hodí. Příprava marinovaných vajec je sice časově náročnější, ale avokádový krém je potom už jenom otázkou minut a můžete servírovat chuťovku, která lahodí nejen chuťovým pohárkům, ale i očím.


Ingredience:

Marináda na vejce:

250 ml 8% Bzeneckého octa

250 ml vody

1 zarovnaná lžíce cukru krupice

1 zarovnaná lžíce soli

2 středně velké červené řepy

6 vajec, uvařených natvrdo


Avokádová náplň:

1 zralé avokádo

2 zarovnané lžíce majonézy

2 lžičky citrónové šťávy

3 lžíce pokrájeného kopru + na ozdobu

sůl

pepř


Postup:

  • Vejce uvařte natvrdo, vychlaďte a oloupejte. Zatím nechte stranou.
  • Připravte marinádu na vejce: do kastrolku nalijte ocet, vodu, přidejte cukr, sůl a oloupanou a na kostičky pokrájenou červenou řepu. Vše přiveďte k varu, 10 minut povařte, vypněte a nechte vychladnout.
  • Oloupaná vejce vložte do nádoby, ve které je budete marinovat. Ideální je skleněná nádoba, já jsem použila džbánek. Nepoužívejte smaltované nádobí, červená řepa by ho obarvila. Vejce přes cedník zalijte vychladlou marinádou a nechte marinovat přibližně 8 hodin v lednici.
  • Po osmi hodinách vejce vyndejte, nechte oschnout na papírové útěrce, rozpulte a z každé půlky opatrně vyndejte žloutek. Žloutky dejte do mixovací nádoby, přidejte k nim dužinu z avokáda, majonézu, citrónovou šťávu, kopr, lehce osolte a opepřete. Vše tyčovým mixérem rozmixujte do hladka.
  • Avokádovým krémem naplňte zdobící sáček a naplňte každou půlku vajíčka. Nakonec ozdobte snítkou kopru.

Tento recept byl vytvořený pro Bzenecký ocet.












Žádné komentáře :

Okomentovat