V rámci spotřebovávání zásob ovoce z mrazáku jsem ve spolupráci s Bzeneckým octem připravila tyhle nadýchané borůvkové muffiny.
Do těsta jsem použila jejich novinku, jablečný ocet v biokvalitě.
Ingredience:
na 10-12 kousků podle velikosti papírového košíčku
200 ml mléka
1 lžička jablečného octa
300 g hladké mouky
1/4 lžičky soli
130 g krupicového cukru
1 lžička jedlé sody
2 lžičky kypřícího prášku
3 lžíce máku
strouhaná kůra z 1 citrónu
3 lžíce oleje
1 vejce
175 g (mražených) borůvek
Postup:
- Odměřte si mléko a vlijte do něj lžičku jablečného octa.
- V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, sodu, kypřící prášek, citrónovou kůru a mák.
- Promíchejte sypké suroviny a přilijte k nim mléko s octem, olej a vejce.
- Umíchejte hladké těsto. Do těsta přidejte polovinu mražených borůvek a lehce a krátce promíchejte, při dlouhém míchání by se borůvky začaly rozmrazovat a těsto by obarvily.
- Hotové těsto rozdělte do košíčků na pečení muffinů a každý muffin ještě posypejte zbylými borůvkami.
- Pečte na 170°C 25-30 minut.
Žádné komentáře :
Okomentovat