22 března 2024

BORŮVKOVÉ MUFFINY


V rámci spotřebovávání zásob ovoce z mrazáku jsem ve spolupráci s Bzeneckým octem připravila tyhle nadýchané borůvkové muffiny.

Do těsta jsem použila jejich novinku, jablečný ocet v biokvalitě.

Ingredience:

na 10-12 kousků podle velikosti papírového košíčku

200 ml mléka

1 lžička jablečného octa

300 g hladké mouky

1/4 lžičky soli

130 g krupicového cukru

1 lžička jedlé sody

2 lžičky kypřícího prášku

3 lžíce máku

strouhaná kůra z 1 citrónu

3 lžíce oleje

1 vejce

175 g (mražených) borůvek


Postup:

  • Odměřte si mléko a vlijte do něj lžičku jablečného octa.
  • V míse smíchejte mouku, sůl, cukr, sodu, kypřící prášek, citrónovou kůru a mák. 
  • Promíchejte sypké suroviny a přilijte k nim mléko s octem, olej a vejce.
  • Umíchejte hladké těsto. Do těsta přidejte polovinu mražených borůvek a lehce a krátce promíchejte, při dlouhém míchání by se borůvky začaly rozmrazovat a těsto by obarvily.
  • Hotové těsto rozdělte do košíčků na pečení muffinů a každý muffin ještě posypejte zbylými borůvkami.
  • Pečte na 170°C 25-30 minut.











Žádné komentáře :

Okomentovat