Kombinace (pro mě příliš) ostrých amerických okurek a nálevu na klasické české nakládačky. Kari okurky vždy dělám z přerostlých hadovek, obřích nakládaček a jednou jsem do kari láku naložila i jakési křížence dýní a cuket, které záhadně vyrostly na zahradě. Jenom pozor na přerostlé polní okurky, velké kusy bývají u špičky hořké.
Kari okurky jsou skvělé jako příloha ke grilovanému masu, do hamburgrů nebo prostě při posezení s přáteli ke klobásce a sýrům.
Ingredience:
asi 4 sklenice 750ml
2 kg okurek (u nás to byly 2 obří hadovky)
4-5 cibulí
květ kopru do každé sklenice
Lák:
750 ml vody
300 ml octa
125 g cukru
40 g soli
1 lžička mletého pepře
1 lžička kari koření
1 lžička chilli (nebo podle chuti)
2 lžíce jemně pokrájeného kopru
Postup:
- Okurky nakrájejte na tenká kolečka, cibuli oloupejte, přepulte a nakrájejte na tenká půlkolečka. Okurky s cibulí v míse dobře promíchejte.
- Připravte nálev: v hrnci svařte vodu s octem, cukrem, solí a kořením.
- Mezitím si připravte vyvařené sklenice a naplňte je směsí okurek s cibulí a přidejte květ kopru. Každou zalijte svařeným lákem, zavíčkujte a sterilujte 20 minut na 70°C.
- Horké sklenice otočte dnem nahoru a nechte vychladnout. Po úplném vychladnutí zkontrolujte, zda jsou všechna víčka "přicucnutá".
Pozor, po nalití horkého nálevu do sklenice si vodu v zavařovacím hrnci předem zahřejte. Pokud dáte sklenici s horkým nálevem do studené vody v zavařovacím hrnci, může sklenice prasknout.
Hey! Nice Article!
OdpovědětVymazatThank you!
Vymazat