Co na tom, že to je rychlý recept, každá bábovka je slavnostní moučník :)
Drobná vada na kráse. Prasklina v místě čokoládového těsta. Často, když přidám čokoládu tak praskne. Jen s kakaem je to v pořádku. Takže takové upozornění pro estéty. Já osobně radši čokoládovou prasklinu než dokonalý povrch bez čokolády :)
Ingredience:
600 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
170 g moučkového cukru
200 g oleje
400 g mléka
2 vejce
2 lžíce kakaa
40 g hořké čokolády
+ máslo na vymazání formy
+ strouhaný kokos na vysypání formy
Postup:
- Do mísy vsypte mouku, kypřící prášek a cukr. Promíchejte a přidejte olej, mléko a vejce. Vše dobře promíchejte.
- Přibližně třetinu těsta dejte zvlášť do misky a přimíchejte 2 lžíce kakaa a nasekanou čokoládu.
- Troubu předehřejte na 170°C. Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte strouhaným kokosem.
- Do vymazané a vysypané formy nalijte světlé těsto a na něj nalijte čokoládové těsto.
- Pečte přibližně 1 hodinu. Pokud by těsto nahoře už bylo pečené a uvnitř ještě ne, překryjte bábovku alobalem a pečte dál.
- Když je v těstě čokoláda, test propečení špejlí jde hůře, protože na špejli ulpívá rozpuštěná čokoláda. Bábovku zkouším teploměrem. Když je uvnitř 93-95°C, je pečená.
Žádné komentáře :
Okomentovat