Jeden z tradičních indických receptů. Je lehce až středně pálivý, ale rozhodně ne tolik jako třeba kuře vindaloo, takže ho bez obav můžete uvařit. Nejlepší příloha je podle mě basmati rýže. U kuřete je totiž spousta omáčky a tu byste si s indickým chlebem tolik neužili.
Podle možností a ročního období můžete nahradit:
čerstvá rajčata / rajčata v plechovce
čerstvý zázvor / sušený zázvor
čerstvé chilli papričky / sušené chilli
Ingredience
4 porce
4 vykostěná kuřecí stehna (kůži můžete nechat)
1 střední bílá cibule
1 střední červená cibule
1 plechovka rajčat (v létě 4 velká rajčata)
4 stroužky česneku
1 lžíce ghí
500 ml kuřecího vývaru
500 ml kokosového mléka
Koření:
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička mletého kardamonu
1 lžička mletého koriandru
1 lžička kurkumy
2 lžíce kari
1/2 lžičky skořice
1 lžička chilli (nebo podle chuti)
sůl
pepř
Marináda:
2 lžíce oleje
1 lžička soli
1 lžíce opečeného kari (ze seznamu koření)
1 lžička kurkumy
chilli
Postup:
- Na středním plameni rozpalte pánev a nasypte do ní 2 lžíce kari koření. Za stálého promíchávání opékejte 2 minuty. Vsypte do misky a nechte vychladnout.
- V míse smíchejte suroviny na marinádu a maso důkladně potřete ze všech stran. V míse nechte 1 hodinu marinovat.
- Cibule nakrájejte nahrubo, česnek najemno a pokud používáte čerstvá rajčata, nakrájejte je na kostičky.
- V pánvi rozehřejte lžíci ghí a začněte opékat maso. Opečené maso dejte stranou a na pánev vhoďte cibuli. Když začne cibule lehce zlátnout, přidejte česnek a ještě asi minutu opékejte. Přidejte všechno koření a opět asi minutu opékejte, nezapomeňte dobře míchat, ať se koření nespálí.
- Přidejte rajčata, promíchejte. Vlijte vývar a kokosové mléko, promíchejte a přidejte maso. Ztlumte plamen a nechte 30 minut probublávat.
- Podávejte s basmati rýží.
Žádné komentáře :
Okomentovat