Vláčnost kokoskám zajistí šlehání bílků nad horkou párou. Nenechte se tím odradit a zkuste to, nic to není a opravdu to za to stojí :)
Ingredience:
na 2 plechy malých kokosek, cca 60 kousků
50 g bílků
90 g moučkového cukru
80 g strouhaného kokosu
Postup:
- Z bílků vyšlehejte řidší sníh.
- Připravte si horkou lázeň na šlehání bílků. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, stáhněte plamen a vodu nechte jen lehce probublávat. Připravte si kovovou nebo jinou varu odolnou misku a vlijte do ní sníh z bílků. Přidejte cukr, misku postavte nad horkou vodu a začněte šlehat. Šlehejte 4-5 minut.
- Vyšlehanou, horkou směs bílků a cukru nechte zchladnout a vmíchejte do ní kokos.
- Pomocí lžičky tvořte malé, ale stejně velké hrudky na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 140°C 15-20 minut.
- Hotové kokosky jsou zlehka narůžovělé. Ihned po upečení do nich nezkoušejte píchat prstem :) Jsou hodně měkké. Po vychladnutí zatuhnou a po 2-3 dnech jsou uvnitř krásně vláčné.
- Kdo chce, může každou kokosku namočit napůl v rozpuštěné čokoládě.
Žádné komentáře :
Okomentovat