15 prosince 2021

KOKOSKY




Vláčnost kokoskám zajistí šlehání bílků nad horkou párou. Nenechte se tím odradit a zkuste to, nic to není a opravdu to za to stojí :)


Ingredience:

na 2 plechy malých kokosek, cca 60 kousků


50 g bílků

90 g moučkového cukru

80 g strouhaného kokosu


Postup:

  • Z bílků vyšlehejte řidší sníh.
  • Připravte si horkou lázeň na šlehání bílků. Ve větším hrnci přiveďte k varu vodu, stáhněte plamen a vodu nechte jen lehce probublávat. Připravte si kovovou nebo jinou varu odolnou misku a vlijte do ní sníh z bílků. Přidejte cukr, misku postavte nad horkou vodu a začněte šlehat. Šlehejte 4-5 minut.
  • Vyšlehanou, horkou směs bílků a cukru nechte zchladnout a vmíchejte do ní kokos.
  • Pomocí lžičky tvořte malé, ale stejně velké hrudky na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečte v troubě předehřáté na 140°C 15-20 minut. 
  • Hotové kokosky jsou zlehka narůžovělé. Ihned po upečení do nich nezkoušejte píchat prstem :) Jsou hodně měkké. Po vychladnutí zatuhnou a po 2-3 dnech jsou uvnitř krásně vláčné.
  • Kdo chce, může každou kokosku namočit napůl v rozpuštěné čokoládě.





Žádné komentáře :

Okomentovat