Většinou je cuketa v receptech jako takový doplněk, něco navíc, ale v cuketových haluškách je to ingredience č.1 a jsou minimálně stejně tak dobré jako ty bramborové!
Ingredience:
2 porce:
350 g cukety (váha už očištěné cukety)
1 vajíčko
130 g hladké mouky
1 lžička škrobu
sůl
pepř
+ na dokončení:
125 g uzené slaniny
125 g bryndzy
pažitka
Postup:
- Malým cuketám odřízněte pouze konce, velké cukety navíc rozpulte a lžící vydlabejte "molitan" se semínky uvnitř.
- Cuketu (i se slupkou) nastrouhejte na jemném struhadle, lehce osolte, promíchejte a nechte 10 minut odležet.
- Po deseti minutách cuketu sceďte a vymačkejte z ní vodu, kterou pustí.
- K vymačkané cuketě přidejte vajíčko, mouku promíchanou se škrobem, trochu osolte a opepřete a vše dobře promíchejte.
- Dejte si vařit vodu se špetkou soli a na rozehřátou pánev dejte vypékat slaninu.
- Přes haluškový cedník do vroucí vody protlačujte halušky, po vyplavání je nechte vařit asi minutu a děrovanou naběračkou je vybírejte a přidávejte do mísy k bryndze, kterou horké halušky pěkně rozpustí a obalí.
- Nakonec posypejte opečenou slaninou a čerstvou pažitkou.
Žádné komentáře :
Okomentovat