15 září 2021

CUKETOVÉ HALUŠKY






Většinou je cuketa v receptech jako takový doplněk, něco navíc, ale v cuketových haluškách je to ingredience č.1 a jsou minimálně stejně tak dobré jako ty bramborové!


Ingredience:

2 porce:

350 g cukety (váha už očištěné cukety)

1 vajíčko

130 g hladké mouky

1 lžička škrobu

sůl

pepř


+ na dokončení:

125 g uzené slaniny

125 g bryndzy

pažitka

 

Postup:

  • Malým cuketám odřízněte pouze konce, velké cukety navíc rozpulte a lžící vydlabejte "molitan" se semínky uvnitř. 
  • Cuketu (i se slupkou) nastrouhejte na jemném struhadle, lehce osolte, promíchejte a nechte 10 minut odležet.
  • Po deseti  minutách cuketu sceďte a vymačkejte z ní vodu, kterou pustí.
  • K vymačkané cuketě přidejte vajíčko, mouku promíchanou se škrobem, trochu osolte a opepřete a vše dobře promíchejte.
  • Dejte si vařit vodu se špetkou soli a na rozehřátou pánev dejte vypékat slaninu.
  • Přes haluškový cedník do vroucí vody protlačujte halušky, po vyplavání je nechte vařit asi minutu a děrovanou naběračkou je vybírejte a přidávejte do mísy k bryndze, kterou horké halušky pěkně rozpustí a obalí.
  • Nakonec posypejte opečenou slaninou a čerstvou pažitkou.




Žádné komentáře :

Okomentovat