12 května 2021

MUFFINY S JAHODAMI A TONKA FAZOLKOU

Myslím, že neexistuje složitý recept na muffiny a tenhle není jiný. Těsto je ale obzvláštněné tonka fazolkou. Já ji už před pár lety koupila na amazonu, ale teď už se dá koupit i u nás. Jsou to fermentovaná semena stromu silovoň obecný a používá se na dochucení, stejně jako vanilka. Voní silně a krásně, vůně mi připomíná marcipán s nádechem vanilky.


Ingredience:

12 vyšších muffinů

240 g hladké mouky

120 g cukru krupice

210 g mléka

80 g oleje

1/2 prášku do pečiva

2 vejce 

špetka soli

1/3 tonka fazolky, jemně nastrouhaná


250 g jahod

plátky mandlí


Postup:

  • Všechny ingredience na těsto smíchejte.
  • Jahody pokrájejte na menší kousky.
  • Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého košíčku lžící vlijte těsto do necelé poloviny. Přidejte jahody a doplňte zbylým těstem. 
  • Nakonec každý muffin posypejte mandlovými plátky a dejte péct do trouby vyhřáté na 175°C na 20 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat