Myslím, že neexistuje složitý recept na muffiny a tenhle není jiný. Těsto je ale obzvláštněné tonka fazolkou. Já ji už před pár lety koupila na amazonu, ale teď už se dá koupit i u nás. Jsou to fermentovaná semena stromu silovoň obecný a používá se na dochucení, stejně jako vanilka. Voní silně a krásně, vůně mi připomíná marcipán s nádechem vanilky.
Ingredience:
12 vyšších muffinů
240 g hladké mouky
120 g cukru krupice
210 g mléka
80 g oleje
1/2 prášku do pečiva
2 vejce
špetka soli
1/3 tonka fazolky, jemně nastrouhaná
250 g jahod
plátky mandlí
Postup:
- Všechny ingredience na těsto smíchejte.
- Jahody pokrájejte na menší kousky.
- Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a do každého košíčku lžící vlijte těsto do necelé poloviny. Přidejte jahody a doplňte zbylým těstem.
- Nakonec každý muffin posypejte mandlovými plátky a dejte péct do trouby vyhřáté na 175°C na 20 minut.
Žádné komentáře :
Okomentovat