Vždycky říkám, že když jsou v tom vlašáky, je to moje oblíbený. A tyhle ořechové řezy na tom nejsou jinak.
Jednoduchý dezert, který peču podle receptu od babičky. Na začátek jenom upozorním, že v polevě jsou syrové žloutky a ingredience v receptu jsou na malou formu, takže pokud chcete celý plech, množství minimálně zdvojnásobte:)
Ingredience:
pečící forma 18x23 cm
Těsto:
100 g másla
90 g hladké mouky
120 g cukru moučka
100 g mletých vlašských ořechů
sníh ze 3 bílků
špetka soli
Poleva:
3 žloutky
150 g moučkového cukru
1 lžíce tuzemáku
Postup:
- Rozpusťte máslo a vyšlehejte ho společně s cukrem. Přidejte mouku a mleté ořechy a promíchejte. Vznikne tužší těsto. Nakonec ušlehejte bílky se špetkou soli na tuhý sníh a přimíchejte do těsta.
- Nalijte na plech (s pečícím papírem nebo vymazaný a moukou vysypaný) a pečte na 175°C do zlatova, přibližně 20-25 minut.
- Po upečení dejte korpus chladit a ze žloutků, cukru a rumu ušlehejte polevu. Tu nalijte na vychladlý korpus a nechte do druhého dne zatuhnout.
AAAAch, na tento recept jsem naprosto zapomněla...přitom ho miluji. Děkuji za připomenutí....hned dnes ho upeču :-)
OdpovědětVymazatSuper, to jsem ráda :) Hodně velké retro to je :-D
Vymazat