04 března 2021

KUŘECÍ PALIČKY V ASIJSKÉ MARINÁDĚ


Úplně jednoduchá marináda na kuřecí, kterou připravíte z běžně dostupných ingrediencí. Tentokrát jsem jí namarinovala paličky a upekla je v troubě, ale často tuhle marinádu používám na grilované maso. Vykostěná kuřecí stehna nebo kuřecí prsa přes noc marinovaná a na grilu pečená jsou skvělá.

Ingredience:

4 porce

1kg kuřecích paliček

Marináda:

4 lžíce světlé sójové omáčky

2 lžíce medu (ideálně tekutého)

2 lžíce dijónské hořčice

1 lžíce strouhaného zázvoru (nebo lžička mletého)

2 lžíce oleje

 

+ na dokončení

bílý sezam

čerstvý koriandr nebo jarní cibulka


Postup:

  • Ze všech ingrediencí na marinádu (= bez sezamu a jarní cibulky nebo koriandru) umíchejte marinádu.
  • Omyté kuřecí paličky vložte do mísy, přelijte marinádou a tu do masa ze všech stran vmasírujte. Mísu zakryjte a v lednici nechte marinovat přes noc.
  • Druhý den: troubu rozehřejte na 170°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj paličky. Pečte do měkka, až půjde maso pěkně od kosti. Trvat to bude přibližně hodinu. Během pečení paličky obracejte a potírejte zbylou marinádou.
  • Hotové paličky posypejte bílým sezamem a podle chuti čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.
  • Nejlepší příloha je bramborová kaše nebo šťouchané brambory, pokud maso budete grilovat venku tak křupavý chleba a zeleninový salát.


Žádné komentáře :

Okomentovat