Úplně jednoduchá marináda na kuřecí, kterou připravíte z běžně dostupných ingrediencí. Tentokrát jsem jí namarinovala paličky a upekla je v troubě, ale často tuhle marinádu používám na grilované maso. Vykostěná kuřecí stehna nebo kuřecí prsa přes noc marinovaná a na grilu pečená jsou skvělá.
Ingredience:
4 porce
1kg kuřecích paliček
Marináda:
4 lžíce světlé sójové omáčky
2 lžíce medu (ideálně tekutého)
2 lžíce dijónské hořčice
1 lžíce strouhaného zázvoru (nebo lžička mletého)
2 lžíce oleje
+ na dokončení
bílý sezam
čerstvý koriandr nebo jarní cibulka
Postup:
- Ze všech ingrediencí na marinádu (= bez sezamu a jarní cibulky nebo koriandru) umíchejte marinádu.
- Omyté kuřecí paličky vložte do mísy, přelijte marinádou a tu do masa ze všech stran vmasírujte. Mísu zakryjte a v lednici nechte marinovat přes noc.
- Druhý den: troubu rozehřejte na 170°C. Plech vyložte pečícím papírem a vyskládejte na něj paličky. Pečte do měkka, až půjde maso pěkně od kosti. Trvat to bude přibližně hodinu. Během pečení paličky obracejte a potírejte zbylou marinádou.
- Hotové paličky posypejte bílým sezamem a podle chuti čerstvým koriandrem nebo jarní cibulkou.
- Nejlepší příloha je bramborová kaše nebo šťouchané brambory, pokud maso budete grilovat venku tak křupavý chleba a zeleninový salát.
Žádné komentáře :
Okomentovat