Grilovaný ananas je skvělý na venkovní grilování, ale my jsme ho tentokrát připravili pod grilem v troubě. Společně s oříškovou zmrzlinou to byla sladká tečka za nedělním obědem.
Ingredience:
1 zralý ananas
50 g másla
1 lžička skořice
3 lžíce medu
2 lžíce rumu
+ cca 8 špejlí
Postup:
- Ze všeho nejdřív namočte špejle do vody, minimálně na hodinu.
- Z ananasu odstraňte slupku a nakrájejte ho na kousky velikosti sousta. Kousky ananasu napíchejte na špejle.
- V hrníčku rozehřejte máslo a přidejte skořici, med i rum.
- Směsí potřete ananas a grilujte, při grilování špejle otáčejte a průběžně potírejte.
- Pokud grilujete v troubě, nejlepší je vzít zapékací misku o něco užší než jsou špejle a ty na ní vyskládat vedle sebe. Kousky ananasu potom budou ve vzduchu, bude se s nimi dát dobře otáčet a nebudou se lepit k zapékací misce.
- V troubě grilujte přibližně 15 minut. Nezapomeňte ananas otáčet a potírat.
- Grilovaný ananas je skvělý jako doplněk při grilování masa, ale společně se zmrzlinou je to i perfektní dezert. Nejradši k němu máme zmrzlinu z makadamových ořechů nebo slaný karamel, oboje Haagen Dazs :)
Žádné komentáře :
Okomentovat