18 března 2021

GRILOVANÝ ANANAS


Grilovaný ananas je skvělý na venkovní grilování, ale my jsme ho tentokrát připravili pod grilem v troubě. Společně s oříškovou zmrzlinou to byla sladká tečka za nedělním obědem. 


Ingredience:

1 zralý ananas

50 g másla

1 lžička skořice

3 lžíce medu

2 lžíce rumu


+ cca 8 špejlí


Postup:

  • Ze všeho nejdřív namočte špejle do vody, minimálně na hodinu.
  • Z ananasu odstraňte slupku a nakrájejte ho na kousky velikosti sousta. Kousky ananasu napíchejte na špejle.
  • V hrníčku rozehřejte máslo a přidejte skořici, med i rum.
  • Směsí potřete ananas a grilujte, při grilování špejle otáčejte a průběžně potírejte.
  • Pokud grilujete v troubě, nejlepší je vzít zapékací misku o něco užší než jsou špejle a ty na ní vyskládat vedle sebe. Kousky ananasu potom budou ve vzduchu, bude se s nimi dát dobře otáčet a nebudou se lepit k zapékací misce.
  • V troubě grilujte přibližně 15 minut. Nezapomeňte ananas otáčet a potírat.
  • Grilovaný ananas je skvělý jako doplněk při grilování masa, ale společně se zmrzlinou je to i perfektní dezert. Nejradši k němu máme zmrzlinu z makadamových ořechů nebo slaný karamel, oboje Haagen Dazs :)












Žádné komentáře :

Okomentovat