Nečekejte tradiční perníčky (na ty najdete recept tady). Tyto jsou krásně voňavé po hřebíčku a skořici a nezdobí se cukrovou polevou, ale jenom mandlí.
Za koření v rámci barterové spolupráce děkuji firmě NaturWay
Ingredience:
na 3-4 plechy
1 vejce
140 g cukru moučka
140 g másla
210 g mouky
5-7 drcených hřebíčků nebo půl lžičky mletého hřebíčku
čtvrt až půl lžičky mleté skořice
+ rozšlehané vejce na potření
+ mandle na ozdobu
Postup:
- Ze všech ingrediencí vypracujte hladké těsto a zabalené ve fólii nechte do druhého dne odpočívat v lednici.
- Druhý den těsto rozválejte na plát vysoký přibližně 3mm a vykrajujte tvary.
- Každý kousek ozdobte mandlí a potřete rozšlehaným vejcem (nebo pokud máte zbylý bílek, stačí potřít jen bílkem)
- Pečte na 160°C do světle zlaté barvy.
Žádné komentáře :
Okomentovat