Nejradši máme ze sirupu limonádu s dávkou čerstvé citrónové šťávy, ledem, zalitou perlivou vodou.
Ingredience:
80 g čerstvých levandulových květů
20 g kyseliny citrónové
1 litr vody
1 citrón (ideálně chemicky neošetřený)
1 kg krupicového cukru
Postup:
- Svařte vodu a vlijte do džbánku, přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a nechte rozpustit a vše nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
- Do vychladlé vody vsypte levandulové květy a citrón pokrájený na kolečka. Promíchejte a na 2 dny uložte do lednice.
- Po dvou dnech do kastrolku sceďte levandulovou vodu a i květy pořádně vymačkejte, a z nich dostanete maximum. Přisypte 1kg cukru a na mírném plameni nechte cukr zcela rozpustit, ale sirup nevařte.
- Hotový sirup nalijte do horkou vodou vyvařených lahví a uskladněte v chladu a temnu.
Žádné komentáře :
Okomentovat