11 srpna 2020

LEVANDULOVÝ SIRUP


 
Nejradši máme ze sirupu limonádu s dávkou čerstvé citrónové šťávy, ledem, zalitou perlivou vodou.


Ingredience:

80 g čerstvých levandulových květů
20 g kyseliny citrónové
1 litr vody 
1 citrón (ideálně chemicky neošetřený)
1 kg krupicového cukru 

 Postup:
  • Svařte vodu a vlijte do džbánku, přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a nechte rozpustit a vše nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
  • Do vychladlé vody vsypte levandulové květy a citrón pokrájený na kolečka. Promíchejte a na 2 dny uložte do lednice. 
  • Po dvou dnech do kastrolku sceďte levandulovou vodu a i květy pořádně vymačkejte, a z nich dostanete maximum. Přisypte 1kg cukru a na mírném plameni nechte cukr zcela rozpustit, ale sirup nevařte.
  • Hotový sirup nalijte do horkou vodou vyvařených lahví a uskladněte v chladu a temnu.

Žádné komentáře :

Okomentovat