11 června 2020

TUŇÁKOVÝ SALÁT S ŘEPOU

Letos máme na zahradě spoustu rukoly a tak musím přidat recept na jeden z našich nejoblíbenějších salátů. Tenhle salát bereme jako hlavní jídlo, není to přílohový salát a tak se nelekněte jeho velikosti:). Řepu kupuju ráda už vařenou - vakuovanou a stejně tak i cizrnu v konzervě. Protože salát dělám většinou v týdnu k večeři, kdy není čas péct nebo vařit dlouho.

Ingredience:
2 porce

70 g rukoly
150 g vařené červené řepy 
0,5 větší červené cibule
0,5 konzervy cizrny (bez nálevu)
200 g tuňáka (konzervovaný, slitý)
70 g staršího chleba na krutony + dle chuti olivový olej
sůl
pepř

Zálivka:
1 lžíce citrónové šťávy
5 lžic olivového oleje
1 lžička dijónské hořčice

Postup:
  • Chleba nakrájejte na kostičky, rozpalte pánev a opečte si krutonky. Podle chuti je můžete zlehka pokapat olivovým olejem nebo máte-li olej ve spreji je to perfektní pomocník při přípravě krutonů.
  • Do mísy dejte rukolu, na tenké proužky pokrájenou cibuli, cizrnu a pokrájenou řepu (kostičky, plátky, jak chcete). Opepřete čerstvě mletým pepřem a jemně osolte.
  • Suroviny na zálivku metličkou promíchejte v misce, až se vše spojí.
  • Do mísy vlijte zálivku a zlehka promíchejte, přidejte krutony a znovu promíchejte. Nakonec přidejte tuňáka a naposledy promíchejte.
















Žádné komentáře :

Okomentovat