Letos máme na zahradě spoustu rukoly a tak musím přidat recept na jeden z našich nejoblíbenějších salátů. Tenhle salát bereme jako hlavní jídlo, není to přílohový salát a tak se nelekněte jeho velikosti:). Řepu kupuju ráda už vařenou - vakuovanou a stejně tak i cizrnu v konzervě. Protože salát dělám většinou v týdnu k večeři, kdy není čas péct nebo vařit dlouho.
Ingredience:
2 porce
70 g rukoly
150 g vařené červené řepy
0,5 větší červené cibule
0,5 konzervy cizrny (bez nálevu)
200 g tuňáka (konzervovaný, slitý)
70 g staršího chleba na krutony + dle chuti olivový olej
sůl
pepř
Zálivka:
1 lžíce citrónové šťávy
5 lžic olivového oleje
1 lžička dijónské hořčice
Postup:
- Chleba nakrájejte na kostičky, rozpalte pánev a opečte si krutonky. Podle chuti je můžete zlehka pokapat olivovým olejem nebo máte-li olej ve spreji je to perfektní pomocník při přípravě krutonů.
- Do mísy dejte rukolu, na tenké proužky pokrájenou cibuli, cizrnu a pokrájenou řepu (kostičky, plátky, jak chcete). Opepřete čerstvě mletým pepřem a jemně osolte.
- Suroviny na zálivku metličkou promíchejte v misce, až se vše spojí.
- Do mísy vlijte zálivku a zlehka promíchejte, přidejte krutony a znovu promíchejte. Nakonec přidejte tuňáka a naposledy promíchejte.
Žádné komentáře :
Okomentovat