24 dubna 2020

COTTAGE HOUSKY

Tyhle nadýchané houstičky budete mít se vším všudy do hodiny na stole. Dnes, když jsme přijeli na chalupu, zapomněli koupit pečivo a v lednici měli jeden cottage, bylo hned rozhodnuto, co s ním uděláme.

Ingredience:
na 4 kusy

170 g hladké špaldové mouky*
155 g cottage sýra
1 vejce S
3/4 - 1 zarovnaná lžička soli
6 g prášku do pečiva (půl pytlíčku)

*Hladkou špaldovou mouku jsem použila Pernerku. Ta je opravdu extrémně hladká a světlá. Můžete nahradit pšeničnou a nechat stejné poměry nebo i špaldovou celozrnnou, akorát u celozrnné budete muset vyladit množství mouky.


Postup:

  • V míse smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Těsto se trochu lepí, ale tak je to správně a raději nepřidávejte až moc mouky navíc, houstičky by byly tuhé. Těsto nechte 10 minut odpočinout.
  • Po deseti minutách těsto rozdělte na 4 kusy, nejlépe to jde jednoduše rozříznutím bochníčku na 4 kusy (nebo můžete udělat i mini houstičky nebo třeba 2 velké housky, ale upravte dobu pečení). 
  • Každý kousek těsta mokrýma rukama vytvarujte a vložte do remosky vyložené pečícím papírem. Pečte do zlatova, přibližně 25 minut. V troubě na 180°C stejně tak dlouho.



2 komentáře :