Tyhle nadýchané houstičky budete mít se vším všudy do hodiny na stole. Dnes, když jsme přijeli na chalupu, zapomněli koupit pečivo a v lednici měli jeden cottage, bylo hned rozhodnuto, co s ním uděláme.
Ingredience:
na 4 kusy
170 g hladké špaldové mouky*
155 g cottage sýra
1 vejce S
3/4 - 1 zarovnaná lžička soli
6 g prášku do pečiva (půl pytlíčku)
Postup:
- V míse smíchejte všechny ingredience a vypracujte těsto. Těsto se trochu lepí, ale tak je to správně a raději nepřidávejte až moc mouky navíc, houstičky by byly tuhé. Těsto nechte 10 minut odpočinout.
- Po deseti minutách těsto rozdělte na 4 kusy, nejlépe to jde jednoduše rozříznutím bochníčku na 4 kusy (nebo můžete udělat i mini houstičky nebo třeba 2 velké housky, ale upravte dobu pečení).
- Každý kousek těsta mokrýma rukama vytvarujte a vložte do remosky vyložené pečícím papírem. Pečte do zlatova, přibližně 25 minut. V troubě na 180°C stejně tak dlouho.
Housky jsou moc dobré, doporučuji :-p
OdpovědětVymazatDěkuji :)
Vymazat