Domácí granola není plná zbytečně velkého množství cukru jako ta kupovaná a nezabere moc času, do půl hodiny máte hotový celý plech. Je křupavá a je v ní jenom to, co vám opravdu chutná. Společně s jogurtem a čerstvým ovocem je to parádní zdravá snídaně.
Ingredience:
na 1 plech
250 g ovesných vloček
80 g kešu ořechů
1 lžíce chia semínek
1 lžíce psyllia
50 g kokosových plátků
50 g lyofilizovaných malin
50 g másla
3 lžíce libovolného tekutého sladidla (med, javorový sirup, čekankový sirup...)
Postup:
- V míse smíchejte vločky, posekané kešu ořechy, psylium a chia semínka.
- V hrnku rozpusťte máslo a k rozpuštěnému máslu vmíchejte i med nebo sirup.
- Rozpuštěné máslo se sirupem vlijte do vloček a promíchejte.
- Směs rozprostřete na plech a pečte na 160°C 15-20 minut. V polovině pečení promíchejte.
- Nechte vychladnout a nakonec vmíchejte plátky kokosu a maliny.
- Skladujte v uzavřené sklenici v chladu a spotřebujte přibližně do 14 dnů.
Žádné komentáře :
Okomentovat