05 března 2020

MALINOVÁ GRANOLA S KOKOSEM

 


Domácí granola není plná zbytečně velkého množství cukru jako ta kupovaná a nezabere moc času, do půl hodiny máte hotový celý plech. Je křupavá a je v ní jenom to, co vám opravdu chutná. Společně s jogurtem a čerstvým ovocem je to parádní zdravá snídaně.

Ingredience:
na 1 plech
250 g ovesných vloček
80 g kešu ořechů
1 lžíce chia semínek
1 lžíce psyllia
50 g kokosových plátků
50 g lyofilizovaných malin 

50 g másla
3 lžíce libovolného tekutého sladidla (med, javorový sirup, čekankový sirup...)

Postup:

  • V míse smíchejte vločky, posekané kešu ořechy, psylium a chia semínka. 
  • V hrnku rozpusťte máslo a k rozpuštěnému máslu vmíchejte i med nebo sirup.
  • Rozpuštěné máslo se sirupem vlijte do vloček a promíchejte.
  • Směs rozprostřete na plech a pečte na 160°C 15-20 minut. V polovině pečení promíchejte.
  • Nechte vychladnout a nakonec vmíchejte plátky kokosu a maliny.
  • Skladujte v uzavřené sklenici v chladu a spotřebujte přibližně do 14 dnů.


Žádné komentáře :

Okomentovat