Tabouleh je salát pocházející z libanonské a syrské kuchyně. Díky mátě a citrónové šťávě je krásně svěží. Podávat ho můžete na listu salátu, jako přílohu ke grilovanému masu nebo rybě a nakonec i jen tak, v misce, třeba jako výbornou večeři.
Tabouleh by měl být na pohled zelený salát. Použila jsem všechnu petrželku, co jsem měla, ale i tak je tabouleh na fotce míň zelený než bych chtěla. Bývává zelenější:) Takže se toho nebojte a pořádně mu petrželku naložte !
Ingredience :
2 porce jako hlavní jídlo
150 g bulguru (váha v suchém stavu)
15 cherry rajčat
0,5 červené cibule
svazek hladkolisté petrželky
hrst posekané zelené části jarní cibulky
2 lžíce nadrobno posekané máty
Zálivka:
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
3 lžíce citrónové šťávy
sůl
pepř
Postup:
- Bulgur uvařte podle návodu na obale a nechte vychladnout. I přes různé úpravy bulguru jako je nabobtnání ve studené nebo horké vodě, já bulgur klasicky vařím. Propláchnutý bulgur + 2,5-3 násobek lehce osolené vody, vařte přibližně 15 minut.
- Všechnu zeleninu nakrájejte na velmi malé kousky. Petrželku, jarní cibulku a mátu pokrájejte nadrobno.
- V misce smíchejte všechny ingredience na dresing.
- Do mísy vsypte vychlazený bulgur. Přidejte pokrájenou zeleninu a nakonec dresing. Dobře promíchejte.
Žádné komentáře :
Okomentovat