26 září 2019

BEDLY NA SMETANĚ


Začala jsem vařit guláš z bedel a vyšel mi bedlový Stroganov :)

Ingredience:
4 porce

2 lžíce sádla
600 g bedel
2 střední žluté cibule
1 kapie
1 lžíce hladké mouky
sůl
200 g rajčat
500 ml vývaru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml smetany (30%)
pepř
1 lžička sušené majoránky


Příloha:
podle chuti můžete k bedlám uvařit těstoviny, rýži, brambory nebo bramborovou kaši.

Postup:

  • Z bedel používejte jen hlavy, nohy jsou u bedel dřevnaté. Rajčata před krájením nahoře (na opačné straně než je bubák) nařízněte do kříže, dejte do hlubší mísy a zalijte vroucí vodou. Po deseti minutách je vylovte a oloupejte.
  • Bedly nakrájejte na kousky (krájím na nudličky přibližně 4x2 cm, vařením se ještě smrsknou). Cibuli na kostičky. Kapii na tenké nudličky a rajčata na malé kostičky.
  • V hrnci rozpalte sádlo a vhoďte cibuli. Až zesklovatí přidejte bedly a kapii. Společně opékejte. Bedly nejspíše začnou pouštět vodu. V tu chvíli zaprašte moukou, promíchejte a přidejte krájená rajčata.
  • Osolte, přidejte kmín a sladkou papriku a zalijte vývarem. Pod pokličkou duste 20 minut.
  • Nakonec zjemněte smetanou, ještě krátce provařte, dochuťte čerstvě mletým pepřem a nakonec přidejte majoránku.
  • Podávejte s přílohou podle vlastní chuti. 

Žádné komentáře :

Okomentovat