Začala jsem vařit guláš z bedel a vyšel mi bedlový Stroganov :)
Ingredience:
4 porce
2 lžíce sádla
600 g bedel
2 střední žluté cibule
1 kapie
1 lžíce hladké mouky
sůl
200 g rajčat
500 ml vývaru
1 lžička drceného kmínu
1 lžička mleté sladké papriky
150 ml smetany (30%)
pepř
1 lžička sušené majoránky
Příloha:
podle chuti můžete k bedlám uvařit těstoviny, rýži, brambory nebo bramborovou kaši.
Postup:
- Z bedel používejte jen hlavy, nohy jsou u bedel dřevnaté. Rajčata před krájením nahoře (na opačné straně než je bubák) nařízněte do kříže, dejte do hlubší mísy a zalijte vroucí vodou. Po deseti minutách je vylovte a oloupejte.
- Bedly nakrájejte na kousky (krájím na nudličky přibližně 4x2 cm, vařením se ještě smrsknou). Cibuli na kostičky. Kapii na tenké nudličky a rajčata na malé kostičky.
- V hrnci rozpalte sádlo a vhoďte cibuli. Až zesklovatí přidejte bedly a kapii. Společně opékejte. Bedly nejspíše začnou pouštět vodu. V tu chvíli zaprašte moukou, promíchejte a přidejte krájená rajčata.
- Osolte, přidejte kmín a sladkou papriku a zalijte vývarem. Pod pokličkou duste 20 minut.
- Nakonec zjemněte smetanou, ještě krátce provařte, dochuťte čerstvě mletým pepřem a nakonec přidejte majoránku.
- Podávejte s přílohou podle vlastní chuti.
Žádné komentáře :
Okomentovat