Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo.
Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.
Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.
Ingredience
4 porce
500 g zelených fazolek
olej
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
100 ml čínského vína Shao xing
50 ml sojové omáčky
10 sušených hub shitake
chilli podle chuti
300 ml vody
1 lžíce škrobu
+sezam na posypání
Příloha:
rýže
Postup:
- Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.
- Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno.
- Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.
- Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.
- Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.
Pájo, a kdy tam dáváš ty fazolky? Cibule, houby, česnek, koření, víno, sojovka... a fazolky furt nikde. Jsem z toho zmaten.
OdpovědětVymazatUž tam jsou :) Prostě jsem je nechtěla rozvařit. Díky za upozornění :) P.
Vymazat