30 září 2019

ASIJSKÉ FAZOLKY


Fazolky zase trochu jinak než jen na kyselo. 
Pokud trváte na mase, můžete ho přidat. Já do nich jednou dala na nudličky nakrájenou krkovičku, marinovanou v česneku, která nám zbyla z grilování.
Ale shitake je hodně pevná a přesně podle svého jména houževnatá houba a konzistencí a svojí výraznou chutí maso skvěle zastoupí.

Ingredience
4 porce

500 g zelených fazolek
olej
1 střední cibule
2 stroužky česneku
1 lžička kari koření
100 ml čínského vína Shao xing
50 ml sojové omáčky
10 sušených hub shitake
chilli podle chuti
300 ml vody 
1 lžíce škrobu

 +sezam na posypání

Příloha:
rýže

Postup:

  • Sušené houby dejte do misky a zalijte je horkou vodou. Nechte je nasáknout asi 10 minut, sceďte a nakrájejte na přibližně 0,5cm silné plátky.
  • Cibuli nakrájejte na tenké proužky a česnek posekejte nadrobno. 
  • Do pánve vlijte trochu oleje, nechte rozpálit a přidejte cibuli a houby. Když začně cibule zlátnout přidejte česnek a krátce společně orestujte.
  • Přidejte kari koření, chilli, vlijte víno a sójovou omáčku, přidejte fazolky a nechte 5 minut na mírném plameni vařit.
  • Ve vodě rozmíchejte lžíci škrobu a přilijte do pánve. Ještě 5 krátce povařte. Na talíři posypejte sezamem a podávejte s vařenou rýží.



2 komentáře :

  1. Pájo, a kdy tam dáváš ty fazolky? Cibule, houby, česnek, koření, víno, sojovka... a fazolky furt nikde. Jsem z toho zmaten.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už tam jsou :) Prostě jsem je nechtěla rozvařit. Díky za upozornění :) P.

      Vymazat