Nejlepší domácí nanuky jsem letos vylepšila o borůvky. Na chuť mi připomínají mojí oblíbenou borůvkovou Haagen dazs.
Ingredience:
6 nanuků + zbytek v malé krabičce
160 g zahuštěného slazeného mléka Salko
100 g zahuštěného neslazeného mléka
1 lžíce vanilkového extraktu
200 g smetany ke šlehání
100 g lesních borůvek
Postup:
- Do mísy vlijte slazené i neslazené mléko, přidejte extrakt a dobře promíchejte.
- Rozmixujte borůvky a přidejte k Salku.
- Ušlehejte šlehačku a promíchejte s mléčnou směsí (já jsem párkrát směs projela metličkou mixéru na pomalé otáčky, aby se všechno pěkně promíchalo).
- Hotovou směs nalijte do formiček na nanuky, pokud něco zbude, nalijte do plastové krabičky a dejte mrazit na minimálně 12 hodin do mrazáku.
Žádné komentáře :
Okomentovat