Jsem strašná konzerva. Bábovku pořád peču podle receptu od babičky Marušky, ale tentokrát jsem měla v lednici tvaroh a tak jsem vytáhla sešítek po babičce Evičce a našla tenhle parádní recept na tvarohovou bábovku, který jsem ještě vylepšila malinami. Maliny už dozrávají a k tvarohu se skvěle hodí. Díky tvarohu je těsto vláčné a vůbec ne suché.
Ingredience:
250 g tučného měkkého tvarohu (ve vaničce)
4 vejce
200 g cukru krystal
100 ml oleje (slunečnicový, řepkový)
250 g polohrubé mouky
1 kypřící prášek
2 plné hrsti malin
+ máslo a strouhanka na vymazání a vysypání formy
+cukr na posypání
Postup:
- Vejce s cukrem ušlehejte do světlé pěny, pomalu přidávejte i olej a nakonec směs prošlehejte společně s tvarohem.
- Do směsi začněte vmíchávat mouku promíchanou s práškem do pečiva.
- Bábovkovou formu vymazejte máslem a vysypejte strouhankou. Vlijte těsto a přidejte maliny.
- Pečte na 170°C asi 50-60 minut. Propečení zkuste špejlí - po vpíchnutí do těsta nesmí na špejli těsto lepit.
Žádné komentáře :
Okomentovat