Pokud koupíte čerstvé, už hotové špecle.
TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře:)
TIP: Na podzim vyměňte žampiony za čerstvé lesní houby a ani nemusíte přidávat kuře:)
Ingredience:
3 porce
400 g čerstvých špeclí
2 kuřecí stehenní řízky
1 střední cibule
10 malých žampiónů
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
0,5 lžičky kari koření
olej
zelená část jarní cibulky pokrájená najemno
Postup:
- Kuřecí maso pokrájejte na kostičky, cibuli nadrobno a žampióny na plátky.
- Do pánve dejte trochu oleje, rozpalte a dejte opéct maso. Maso při opékání osolte a posypejte kari kořením. Hotové maso vyjměte děrovanou lžící a dejte na chvíli do misky stranou.
- Do pánve vhoďte cibuli, nechte zesklovatět. Přidejte žampióny a společně krátce opečte. Zalijte smetanou, přidejte zpátky maso a nechte na mírném ohni probublávat.
- Dejte vařit vodu na špecle. Do osolené vody vhoďte špecle a vařte podle návodu na obalu. Čerstvé se vaří jen pár minut.
- Hotové špecle sceďte a přidejte na pánev, promíchejte společně s omáčkou a opepřete. Nakonec vmíchejte drobně pokrájenou zelenou část jarní cibulky.
👍
OdpovědětVymazat