Od souseda jsme dostali škvarky. Co s nimi uděláme bylo hned jasné. Neměla jsem chuť nějak experimentovat a tak tady vidíte úplně obyčejnou škvarkovou pomazánku. Myslím, že zrovna u škvarkové pomazánky je tradiční chuť ta nejlepší :)
Škvarky byly dost mastné - málo vypečené. Pokud budete mít hodně vypečené, křupavé škvarky, možná by se k nim hodilo přidat trochu sádla. Ale to sami uvidíte na konzistenci rozemletých škvarků. Konzistence musí být dobře mazací.
Ingredience:
300 g škvarků
2 jarní cibulky
2 vejce na tvrdo
1 stroužek česneku
1 lžička dijónské hořčice
sůl
pepř
Postup:
- Škvarky rozemelte nebo jako já - rozmixujte ve food processoru.
- Přidejte jemně nasekanou jarní cibulku (bílou i zelenou část), jemně nasekaná vejce, prolisovaný česnek, hořčici, osolte a opepřete a všecno dobře promíchejte.
- Pomazánka je nejlepší na čerstvém chlebu, obložená kyselými okurkami nebo cibulkami.
Žádné komentáře :
Okomentovat