12 prosince 2018

ZÁZVORKY

 


Já mám zázvorky v paměti jako vždycky tvrdé :) Přesto jsem jejich chuť měla ráda. A doufám, že s následujícím fíglem vám brzo změknou, tak jako mně.

Ingredience:
na 3 plechy

310 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 vejce
0,5 prášku do pečiva
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička citrónové šťávy

poleva:
70 g prosátého moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy

+ gelová barva, cukrové ozdoby (není nutné)

Postup:
  • Do mísy dejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto. 
  • Těsto nechte 30 minut odpočinout v lednici. Na pomoučněném vále z něj vyválejte tenkou placku (zázvorky se při pečení docela dost nafouknou) a vykrájejte tvary.
  • Vyskládejte je na plechy vyložené pečícím papírem, přetáhněte potravinovou fólií, aby neoschly a nechte přes noc odpočinout. Díky tomuto odpočinku budou měkčí.
  • Druhý den zázvorky upečte v troubě vyhřáté na 160°C do světle růžova.
  • Vychladlé zázvorky potřete citrónovou polevou. Smíchejte 70 g prosátého moučkového cukru a 2 lžíce citrónové šťávy. Cílem je poleva, kterou zázvorky půjdou dobře potírat a nebude stékat. Podle vlastní fantazie můžete do polevy přidat i trochu barviva a potřené zázvorky nakonec posypat cukrovým zdobením. 
  • Hotové zázvorky uložte do krabice a stejně jako u všeho cukroví tohoto perníkového typu můžete přidat celé jablko pro ještě rychlejší změknutí.

Žádné komentáře :

Okomentovat