Já mám zázvorky v paměti jako vždycky tvrdé :) Přesto jsem jejich chuť měla ráda. A doufám, že s následujícím fíglem vám brzo změknou, tak jako mně.
Ingredience:
na 3 plechy
310 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 vejce
0,5 prášku do pečiva
1 lžička čerstvého nastrouhaného zázvoru
1/4 lžičky sušeného zázvoru
1 lžička citrónové šťávy
poleva:
70 g prosátého moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy
+ gelová barva, cukrové ozdoby (není nutné)
Postup:
- Do mísy dejte všechny ingredience a vypracujte hladké těsto.
- Těsto nechte 30 minut odpočinout v lednici. Na pomoučněném vále z něj vyválejte tenkou placku (zázvorky se při pečení docela dost nafouknou) a vykrájejte tvary.
- Vyskládejte je na plechy vyložené pečícím papírem, přetáhněte potravinovou fólií, aby neoschly a nechte přes noc odpočinout. Díky tomuto odpočinku budou měkčí.
- Druhý den zázvorky upečte v troubě vyhřáté na 160°C do světle růžova.
- Vychladlé zázvorky potřete citrónovou polevou. Smíchejte 70 g prosátého moučkového cukru a 2 lžíce citrónové šťávy. Cílem je poleva, kterou zázvorky půjdou dobře potírat a nebude stékat. Podle vlastní fantazie můžete do polevy přidat i trochu barviva a potřené zázvorky nakonec posypat cukrovým zdobením.
- Hotové zázvorky uložte do krabice a stejně jako u všeho cukroví tohoto perníkového typu můžete přidat celé jablko pro ještě rychlejší změknutí.
Žádné komentáře :
Okomentovat