08 prosince 2018

SKOŘICOVÉ HVĚZDIČKY



Bez mouky, bez mléka, bez másla a myslím, že by to ani nikdo nepoznal :)
Další velkou výhodou je to, že díky potření ještě neupečeného těsta z trouby vyndáte hotové cukroví bez dalšího zdobení.

P.S.Mandle kupuji už mleté, vždycky před Vánocemi je mívá Lidl. Takže to je takový tip, jak si pečení trochu usnadnit. 

Ingredience: 

250 g mletých mandlí
200 g moučkového cukru (+ na podsypání)
70 g bílků (cca ze 2 vajec)
2 lžičky mleté skořice
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička citrónové šťávy
kůra z 1 citrónu

Postup:

  • Bílky dejte do mísy a začněte šlehat. V okamžiku, kdy začnou houstnout, ale ještě netvoří špičky k nim přidejte prosátý moučkový cukr. Pokračujte ve šlehání, až vznikne lesklá hustá bílá poleva.
  • 90 g bílkové polevy odeberte do uzavíratelné krabičky (aby neoschla) a uložte do lednice.
  • Do zbylé polevy vmíchejte mandle, citrónovou šťávu, kůru a koření. Promíchejte a vzniklé těsto nechte 30 minut odpočinout v lednici.
  • Pracovní plochu si zlehka posypejte moučkovým cukrem, lepivé těsto cukrem poprašte trochu také a vyválejte na tenkou placku ze které vykrájejte hvězdičky.
  • Hvezdičky vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každou hvězdičku potřete štětcem bílkovou polevou.
  • Pečte na 150°C asi 15 minut, poleva nesmí zhnědnout, barva má být jako na fotkách.
  • Hvězdičky nepotřebují rozležet, při skladování je dobré k nim do krabice dát celé jablko, stejně jako k perníčkům, budou pak vláčnější.

Žádné komentáře :

Okomentovat