30 října 2018

PRAŽENÁ DÝŇOVÁ SEMÍNKA



Co s dýňovými semínky? Protože třeba halloweenské mexické dýně jsou jich obzvlášť plné a po vydlabávání dýní jich spousta zůstane!
Nejlepší a nejjednodušší je semínka opražit.

Ingredience: 

Dýňová semínka
Olej
Sůl

Postup:

  • Očištěná semínka povařte 10 minut ve vodě. Sceďte a osušte.
  • Promíchejte s trochou oleje (používám řepkový), rozložte na pečící papír a na 180°C pečte přibližně 25-30 minut, každých 10 minut semínka trochu promíchejte, až budou pěkně zlatavá.
  • Nakonec osolte a můžete použít třeba i oblíbené koření, ale my je jen solíme. Nechte vychladnout a můžete křupat :-)
  • Pokud máte semínek jen trochu a nechce se vám kvůli tomu roztápět troubu, můžete je povařit a pak opražit na pánvi ve vrstvě oleje. Po opražení nechte přebytečný olej vsáknout do papírové útěrky a semínka osolte. Jenom pozor, semínka po chvíli pražení začnou prskat a sem tam nějaké vystřelí z pánve.

Žádné komentáře :

Okomentovat