Taky často sáhnete po osvědčeném receptu a jenom ho něčím vylepšíte, něčím pozměníte? Já jsem tohle udělala s osvědčeným receptem na babiččinu bábovku :)
Vytáhla jsem obří litinovou bábovku, umíchala dvojité množství těsta, přidala ovoce posbírané na zahrádce a navrch přidala i citrónovou polevu.
Ingredience:
26 cm široká a 16 cm vysoká bábovka
(na druhou formu cca 21x11 cm používám poloviční množství)
8 vajec
300 g cukru krupice
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce vanilkového extraktu
kůra ze 2 citrónů
200 g oleje
200 g vlažné vody
100 - 150 g drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...)
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy
(na druhou formu cca 21x11 cm používám poloviční množství)
8 vajec
300 g cukru krupice
600 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
2 lžíce vanilkového extraktu
kůra ze 2 citrónů
200 g oleje
200 g vlažné vody
100 - 150 g drobného ovoce (maliny, borůvky, rybíz, lesní jahody...)
Poleva:
150 g moučkového cukru
3 lžíce citrónové šťávy
Postup:
- Ušlehejte žloutky s cukrem a olejem do světlé pěny.
- Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte vodu. Přidejte i vanilkový extrakt.
- Nakonec vyšlehejte z bílků tuhý sníh a opatrně vmíchejte do těsta.
- Do vymazané a moukou vysypané formy vlijte přibližně polovinu těsta. přidejte ovoce a zalijte zbylým těstem.
- Pečte ve vymazané a vysypané formě na 170°C přibližně 3/4-hodiny..záleží na velikosti formy. Propečení zkoušejte špejlí. Těsto se na ní nesmí lepit.
- Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout.
- Smíchejte prosátý moučkový cukr se šťávou a lžící polevu po částech nalijte na bábovku a nechte zatuhnout.
Žádné komentáře :
Okomentovat