Bylinky nebo koření si můžete do těsta přidat podle chuti, stejně tak místo soli můžete krekry posypat třeba mákem. Tady je jednoduchý základní recept s trochou parmazánu:
Ingredience:
Na 2 plechy
200 g hladké mouky
60 g studeného másla
0,5 lžičky prášku do pečiva
4 lžíce vody (pokud by těsto nešlo zpracovat, ještě 1-2 můžete přidat)
25 g parmazánu
hrubá sůl na posypání
Postup:
- Do mísy dejte mouku s práškem do pečiva, parmazán, vodu a na malé kostičky nakrájené máslo.
- Nejdřív začněte těsto zpracovávat jakoby jste chtěli vytvořit drobenku. Potom vše uhněťte na hladké těsto.
- Těsto vyválejte na 1mm silný plát a rozkrájejte na libovolné tvary. Vyskládejte na plech vyložený pečícím papírem a každý kousek propíchejte vidličkou, potřete zlehka vodou a posypejte solí.
- Pečte v troubě vyhřáté na 180°C přibližně 10-15 minut, až do chvíle, kdy okraje krekrů začnou růžovět.
Žádné komentáře :
Okomentovat