Pomazánky jsou super a je dobrý mít nějakou v lednici. Na snídani, na svačinu nebo na večeři, hodí se vždycky :)
Tahle je (samozřejmě:) rychlá a snadná, ale hlavně moc dobrá. Pokud máte rádi rybí pomazánky, určitě ji zkuste, protože je to zase něco jiného než ty tuňákové a sardinkové pořád dokola.
Ingredience:
200 g lučiny
180 g filet lososa (váha syrové ryby i s kůží)
1 lžíce citrónové šťávy
hrst jemně pokrájené pažitky
sůl
pepř
Postup:
- Lososa osolte a upečte. Můžete ho upéct v troubě, na páře nebo opéct na pánvi, jak chcete.
- Pečeného lososa nechte vychladnout, sundejte kůži a vidličkou ho rozmačkejte na kousky.
- Přidejte lučinu, citrónovou šťávu, pokrájenou pažitku, trošku osolte a opepřete a pomazánku dobře promíchejte.
TIP: vždy, když koupím lososa tak si jeden, dva kousky uříznu a dám do mrazáku. Když pak dostaneme chuť na rybí pomazánku, stačí jen sáhnout do mrazáku.
Váha ryby je samozřejmě orientační a pokud máte kousek o něco větší nebo menší, nic se neděje :)
Žádné komentáře :
Okomentovat