06 července 2018

CIBULAČKA




Nejlepší cibulačka. Třešnička na dortu je balzamiko ocet, který je důležité dát do polévky hned na začátku, varem se zjemní a polévka nebude štiplavě kyselá (i když, pokud ji ochutnáte hned po přidání balzamika, se tak bude zdát)
Společně s bagetkou zapečenou s modrým sýrem je to perfektní oběd. 

Ingredience:
6 porcí

500 g cibule
80 g másla
2 lžíce hladké mouky
1,5 litru hovězího vývaru
2 lžíce balzamiko octa
čerstvě mletý pepř

+
bageta, nakrájená na plátky, opečená a zapečená s modrým sýrem (Gorgonzola, Niva...)
jarní cibulka na posypání

Postup:

  • Cibuli pokrájejte na tenké měsíčky. Na másle ji opečte do zlatohněda. Zaprašte moukou a ještě krátce orestujte.
  • Zalijte hovězím vývarem. Na cibulačku ho používám už ochucený - osolený a čím bude silnější a lepší, tím lepší bude i cibulačka. Přidejte 2 lžíce balzamika a 20 minut na mírném plameni vařte. Opepřete čerstvě mletým pepřem.
  •  K polévce připravte opečené toustíky z bagety, zapečené se sýrem s modrou plísní a posypaných jarní cibulkou.






Žádné komentáře :

Okomentovat