Francouzské tousty můžete udělat buď z toustového chleba nebo z vánočky (mazance). A protože z vánočky je to vždycky lepší než z tousťáku, dělám tak semlbábu i tyhlety tousty.
Jako třeba pár týdnů zpátky, kdy jsme přijeli na chalupu a z mrazáku vylovili zbytek od Vánoc :)
Ingredience:
2 porce
pár plátků vánočky nebo mazance (cca 6-8, záleží na velikosti)
2 vajíčka
50 ml plnotučného mléka
0,5 lžičky skořice
1 lžička vanilkového extraktu
máslo (nejlépe přepuštěné - skvělé na opékání)
+ ovoce podle chuti
+ moučkový cukr na posypání (pokud máte vanilkový tak je to jasná volba)
Postup:
- V misce rozšlehejte vajíčka, přilijte mléko, přidejte skořici a vanilkový extrakt a promíchejte.
- Ve směsi postupně obalujte plátky vánočky, každý kousek nechte trochu nasáknout a hned dejte opéct na pánev s rozehřátým máslem.
- Při opékání je dobře hlídejte, snadno se můžou připálit.
- Hotové tousty dejte na mísu, pocukrujte a obložte oblíbeným ovocem.
Žádné komentáře :
Okomentovat