22 ledna 2018

KOLOŠVÁRSKÉ ZELÍ


Tohle jídlo znám od taťky. Na první pohled je to divočina a ten druhej taky :)
Ale zvlášť teď, když máme spoustu vlastního zelí, vítám každý zelný recept. 

Ingredience:
500 g mletého vepřového nebo vepř.+ hov. masa
100 g pikantní klobásy
600 g kysaného zelí
2 cibule
100 g rýže
1 lžička mleté červené papriky
pepř
sůl
200 g zakysané smetany
olej 

Postup:

  • V pánvi rozpalte lžíci oleje a přidejte jemně pokrájenou jednu cibuli. Když začne zlátnout, přidejte maso a společně opečte. Přidejte papriku, pepř a osolte.
  • Ve druhé pánvi na lžíci oleje opečte dozlatova druhou cibuli. Přidejte zelí, které předem můžete trochu pokrájet a vařenou rýži. Promíchejte.
  • Na dno pekáčku dejte polovinu zelí s rýží. Další vrstvu maso, na ní klobásky pokrájené na tenká kolečka a na to zase zelí s rýží. Uhlaďte, potřete zakysanou smetanou a pečte na 180°C 30 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat