01 prosince 2017

YANGNYEOM TONGDAK / Korejské smažené kuře


To jsme takhle nedávno měli 2 kuřecí prsa v lednici a nechtělo se mi z nich dělat řízky.
Křupavé kuřecí kousky obalené pikantní omáčkou byly lepší. 

Ingredience:
2 porce

2 kuřecí prsní řízky

na obalení masa:
50 g hladké mouky (nebo rýžové mouky)
50 g škrobu

omáčka:
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička chilli pasty (gochujang nebo jiná)
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce medu
6 lžic sojové omáčky
2 lžíce rýžového vína
1 lžíce vinného octa
1 lžíce třtinového cukru

+olej na smažení

+ sezamové semínko a jarní cibulka na posypání

+ rýže (jasmínová) jako příloha

Postup:

  • Kuře nakrájejte na nugety. V misce promíchejte mouku a škrob a každý kousek masa v něm pořádně obalte.
  • V hlubší pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a kousky v něm dozlatova smažte. Trvá to přibližně 5 minut než je kuře dobře udělané i uvnitř. Hotové kousky vyndávejte do misky vyložené papírovou útěrkou.
  • Na pánvi rozehřejte sezamový olej. Vhoďte strouhaný zázvor, drcený česnek, cibuli nastrouhanou nejemno nechte chvilku rozvonět a přilijte sojovou omáčku, med, ocet, cukr, víno a chilli pastu a nechte pár minut povařit (cca 3-5).
  • Smažené kuřecí kousky v pánvi s omáčkou promíchejte a celé obalte v omáčce.
  • Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.



Žádné komentáře :

Okomentovat