Křupavé kuřecí kousky obalené pikantní omáčkou byly lepší.
Ingredience:
2 porce
2 kuřecí prsní řízky
na obalení masa:
50 g hladké mouky (nebo rýžové mouky)
50 g škrobu
omáčka:
1 lžíce sezamového oleje
1 lžička chilli pasty (gochujang nebo jiná)
1 malá cibule
3 stroužky česneku
1 lžička strouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce medu
6 lžic sojové omáčky
2 lžíce rýžového vína
1 lžíce vinného octa
1 lžíce třtinového cukru
+olej na smažení
+ sezamové semínko a jarní cibulka na posypání
+ rýže (jasmínová) jako příloha
Postup:
- Kuře nakrájejte na nugety. V misce promíchejte mouku a škrob a každý kousek masa v něm pořádně obalte.
- V hlubší pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a kousky v něm dozlatova smažte. Trvá to přibližně 5 minut než je kuře dobře udělané i uvnitř. Hotové kousky vyndávejte do misky vyložené papírovou útěrkou.
- Na pánvi rozehřejte sezamový olej. Vhoďte strouhaný zázvor, drcený česnek, cibuli nastrouhanou nejemno nechte chvilku rozvonět a přilijte sojovou omáčku, med, ocet, cukr, víno a chilli pastu a nechte pár minut povařit (cca 3-5).
- Smažené kuřecí kousky v pánvi s omáčkou promíchejte a celé obalte v omáčce.
- Podávejte s rýží, posypané jarní cibulkou a sezamovým semínkem.
Žádné komentáře :
Okomentovat