Když postavíte doprostřed stolu bábovku, musíte uznat, že i když se bábovka zdá jako obyčejný moučník, působí slavnostně a krásně. Tahle je díky jablíčkům vláčná a plná ořechů a čokolády.
Ingredience:
150 g hladké špaldové mouky
2 lžíce prášku do pečiva
80 g třtinového cukru
60 g čokolády na vaření
60 g vlašských ořechů
150 g strouhaných jablek (2 malá jablka)
3 vejce - zvlášť žloutek a bílek
špetka soli
100 ml mléka
100 ml oleje
+ máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
- Jablka oloupejte a na hrubém struhadle nastrouhejte. Čokoládu a ořechy posekejte nahrubo. Bílky společně se špetkou soli ušlehejte do pevného sněhu.
- Začněte šlehat žloutky s cukrem a postupně přilévejte olej, šlehejte do světlé pěny. Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilévejte mléko.
- Do těsta vmíchejte čokoládu, ořechy a nastrouhaná jablka. Nakonec opatrně i sníh z bílků.
- Formu vymazejte máslem a vysypejte moukou. Vlijte těsto a na 170°C pečte přibližně 45 minut. Propečení kontrolujte špejlí, po zapíchnutí se na ní nesmí těsto lepit.
Žádné komentáře :
Okomentovat