Ozdobený ovocem, které se mi k čokoládovým dezertům vždycky hodí, je úplně neodolatelný.
A nakonec, vůbec není pracný. Tak ho taky zkuste :)
Ingredience:
1 koláč 36x13 cm
těsto:
110 g hladké mouky
50 g krupicového cukru
45 g másla (studeného)
1 lžička kypřícího prášku
10 g kakaa
2 žloutky
půl lžičky olivového oleje
špetka soli
krém:
150 g nutelly (vaší oblíbené pomazánky typu nutella)
50 g hořké čokolády (na vaření)
100 ml 33% smetany
100 ml mléka
1 vejce
+ ovoce na ozdobu podle chuti
Postup:
- Máslo pokrájejte na malé kousky, dejte do mísy a přidejte i ostatní ingredience na těsto. Vypracujte těsto a nechte ho ve fólii odpočinout 30 minut v lednici.
- Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přilijte mléko, smetanu a nutellu. Vše promíchejte do hladka a nechte vychladnout. Nakonec do vychladlé čokoládové směsi vmíchejte vajíčko.
- Formu na koláč vymažte máslem. Těsto vyválejte a vyložte jím dno formy. Ze zbytků udělejte okraje koláče. Na těsto vlijte čokoládovou směs a v troubě vyhřáté na 170°C pečte asi 20 minut.
- Nakonec ozdobte ovocem podle chuti, ale jde to i bez něj. Nebo zkuste ke koláči přidat na talíři kopeček vanilkové zmrzliny :)
Žádné komentáře :
Okomentovat