25 listopadu 2017

POLÉVKA S CHORIZEM, BROKOLICÍ A RÝŽÍ


Polévky doma občas vaříme i v létě, natož teď v zimě. Dáváme si je k večeři a takové husté jako ta následující vystačí i jako oběd. Padla mi do oka a musela jsem ji hned zkusit. Recept je podle listopadového Apetitu s drobnými úpravami.

Ingredience:
6 porcí

1 lžíce olivového oleje
1 velká cibule
1 střední pórek
120 g choriza na tenké plátky
190 g rajčatového protlaku
2 litry kuřecího vývaru
100 g jasmínové rýže
1 brokolice rozebraná na růžičky (cca 300 g)

Postup:

  • Cibuli pokrájejte nadrobno, pórek na kolečka. V hrnci rozehřejte olej a přihoďte cibuli. Opékejte dokud nezesklovatí a začne zlehka růžovět. V tu chvíli přidejte pokrájený pórek. Pár minut opékejte, ale pozor, ať se pórek nepřipálí, stačí tak 2-3 minuty.
  • Přidejte chorizo, promíchejte a opékejte další 2-3 minuty, až začne pouštět olej. Přidejte rajčatový protlak, promíchejte a zalijte vývarem.
  • Vsypte rýži, a přiveďte k varu. Vařte dokud nebude rýže skoro měkká (podle typu rýže, vařila jsem asi 12 minut + další 4 minuty s brokolicí). Potom přidejte růžičky brokolice a ještě asi 4 minuty povařte. Osolte, opepřete.

Žádné komentáře :

Okomentovat