Houbové škvarky jsou super, když z košíku vyndáte krom ostatních hub i pár bedel, masáků nebo třeba čirůvek. Na řízky jich máte málo, na sušení nebo zavařování se nehodí. Tak co s nima?
A garantuju vám, že když je uděláte na večer k pivu nebo vínu, hned zmizí.
Škvarky na fotce jsou z bedel a čirůvky fialové.
Ingredience:
500 g hub (sušší houby, např. bedly, masáky, čirůvky, václavky...)
2 lžičky drceného kmínu
sůl
pepř
sádlo na smažení
Postup:
- Houby nakrájejte na malé kousky, cca 1,5x1,5 cm.
- V pánvi rozpalte sádlo. Vhoďte houby, přidejte kmín, pepř, osolte a prudce smažte do křupava. Pokud děláte škvarků větší množství (nebo máte malou pánev), smažte je na etapy. V pánvi by neměla být vyšší vrstva hub, aby nezačaly pouštět vodu a dusit se (i proto se na škvarky nehodí mokré druhy hub, např. klouzky nebo babky).
- Hotové škvarky z pánve nechte na papírové útěrce odsát přebytečný tuk.
- Škvarky, které nesníte, dejte do misky a zalijte zbytkem sádla. Před snědením je zase opečte na pánvi a přebytečný tuk odsajte papírovou útěrkou.
Žádné komentáře :
Okomentovat