12 října 2017

CHILLI PASTA


Ty nejjednodušší věci jsou nejlepší.
Vyráběla jsem už několik chilli past a omáček. Nakonec se mi nejvíc osvědčila ta úplně nejjednodušší. Je perfektní při dochucování guláše, na nakládaný hermelín, do číny, na hummus...Jenom musíte při dochucování jídla počítat s tím, že je pasta slaná a tak celkově míň solit a nakonec to dotáhnout až pastou.

Ingredience:
300 g chilli papriček (nejlépe červených)
30 g soli
300 ml oleje

Postup:

  • Chilli papričky umyjte a odřezejte jim zelené vršky. Společně se solí je vložte do mixéru a přilijte polovinu oleje. Začněte mixovat a postupně dolijte všechen olej. 
  • Chilli pasta mi takhle ve skleničce v lednici vydržela rok, než se spotřebovala. Vždycky jsem nad chilli měla aspoň malou vrstvičku oleje. Ale taky jsem do chilli pasty vždycky strkala jenom čistou lžičku :) Množství je přibližně na 3 skleničky jogurtové velikosti.


4 komentáře :

  1. Vypadá to luxusně, budu muset sehnat chilli. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A hlavně je úplně snadná:-) My si teda chilli pěstujeme a máme ho doslova kila. Tak plán na příští rok ;) P.

      Vymazat
    2. už jsem si objednala permasemínka chilli, těším se na příští rok.

      Vymazat
    3. To je super. Chilli se dá zasadit už ke konci ledna. Tak to je za chvíli :-)

      Vymazat