Vyráběla jsem už několik chilli past a omáček. Nakonec se mi nejvíc osvědčila ta úplně nejjednodušší. Je perfektní při dochucování guláše, na nakládaný hermelín, do číny, na hummus...Jenom musíte při dochucování jídla počítat s tím, že je pasta slaná a tak celkově míň solit a nakonec to dotáhnout až pastou.
Ingredience:
300 g chilli papriček (nejlépe červených)
30 g soli
300 ml oleje
Postup:
- Chilli papričky umyjte a odřezejte jim zelené vršky. Společně se solí je vložte do mixéru a přilijte polovinu oleje. Začněte mixovat a postupně dolijte všechen olej.
- Chilli pasta mi takhle ve skleničce v lednici vydržela rok, než se spotřebovala. Vždycky jsem nad chilli měla aspoň malou vrstvičku oleje. Ale taky jsem do chilli pasty vždycky strkala jenom čistou lžičku :) Množství je přibližně na 3 skleničky jogurtové velikosti.
Vypadá to luxusně, budu muset sehnat chilli. :-D
OdpovědětVymazatA hlavně je úplně snadná:-) My si teda chilli pěstujeme a máme ho doslova kila. Tak plán na příští rok ;) P.
Vymazatuž jsem si objednala permasemínka chilli, těším se na příští rok.
VymazatTo je super. Chilli se dá zasadit už ke konci ledna. Tak to je za chvíli :-)
Vymazat