Chcete si připravit mušle? Je to snadné a fakt se není čeho bát. Já se řídím tím, že po namočení se musí všechny zavřít. A naopak na pánvi nebo v hrnci se musí zase všechny otevřít. My jsme poprvé vynechali náš oblíbený recept s rajčatovou omáčkou a o víkendu jsme se pustili do mušlí po námořnicku.
Ingredience:
3 velké porce
1,5 kg slávek
2 lžíce olivového oleje
4 velké šalotky
2 stroužky česneku
snítka tymiánu
1 bobkový list
0,5 l bílého vína
1 řapík celeru (i s listy)
100 g másla
svazek hladkolisté petrželky
sůl
pepř
Postup:
- Slávky očistěte od řas a namočte na 15-20 minut do studené vody. Po 15-20 minutách vyhoďte ty, které zůstaly otevřené (a i když na ně sáhnete se nezavřou).
- Ve větším hrnci (takovém, aby se něj vešly všechny mušle) orestujte na oleji šalotku do sklovata. Přidejte česnek a řapíkatý celer na plátky, tymián a bobkový list. Nechte krátce rozvonět a vše zalijte vínem, osolte, opepřete a nechte zredukovat na polovinu.
- Slávky sceďte a přidejte do hrnce. přiklopte poklicí a zprudka poduste 5 minut. Po pěti minutách by mely být všechny slávky otevřené. Ty, které se neotevřely, vyhoďte.
- Přidejte rozpuštěné máslo, posekanou petrželku, promíchejte a podávejte s bagetou.
Žádné komentáře :
Okomentovat