Prošívanou deku asi znáte. Já jsem jí vylepšila červeným rybízem. A protože jsem ji pekla na
chalupě, kde nemám váhu, je tohle první hrníčkový recept na blogu. O víkendu jsem ještě nasbírala poslední misku rybízu, ale jestli už na zahrádce nemáte, můžete použít i ten mražený. Myslím, že s i s malinami bude buchta skvělá :)
Ingredience:
Na 1 velký plech
2 vejce
1 hrnek krupicového cukru
1 hrnek mléka
1/2 hrnku oleje
2 hrnky polohrubé mouky
2 lžíce kakaa
1 kypřící prášek
---------------------
1 měkký tvaroh (polotučný ve vaničce)
1 vejce
1 vanilkový cukr
2 lžíce vanilkového pudingu
+ 2 hrnky červeného rybízu
Postup:
- V míse smíchejte všechny sypké ingredience, promíchejte je a přidejte k nim všechny mokré ingredience. Vše důkladně promíchejte.
- V další misce smíchejte tvaroh, vejce, cukr a puding. Utřete do hladkého krému.
- Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem a posypejte rybízem. Z pečícího papíru si vytvořte kornout (pokud máte, použijte zdobící sáček) a naplňte ho tvarohovou směsí. Na těsto s ní udělejte vzor mřížky.
- Pečte na 170°C přibližně 30 minut.
Rybízu máme plný mrazák, takže recept na prošívanou deku od tebe určitě zkusím a věřím, že všem bude chutnat. Děkuji Pavli za recept!
OdpovědětVymazatNela z blogu Růžová rtěnka
Ahoj Neli,taky máme zásoby na zimu :-). Tak ať chutná :)
VymazatWow, mňam. To vypadá velmi chutně :)
OdpovědětVymazatDěkuji 😊
Vymazat