14 července 2017

ŠLEHAČKOVÁ BUBLANINA



Co si vybavíte, když se řekne letní moučník? Já určitě bublaninu. Ať už na ní nasypete jakékoli ovoce, vždycky se po ní jen zapráší. Za posledních 14 dní se po ní doma zaprášilo už třikrát :)

Tahle šlehačková je velká konkurence oblíbené máslové bublaniny .

Ingredience:
Plech 30x25cm

3 vejce
150 g krupicového cukru
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 kelímek (215 ml) 31% smetany

+ ovoce podle chuti
já jsem použila jahody, meruňky, broskve a červený rybíz

Postup:

  • Vyšlehejte vejce společně s cukrem do světlé pěny. Přidejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a smetanu.
  • Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem (nebo vymazaný a vysypaný), posypejte ovocem podle chuti a pečte na 180°C přibližně 25 minut. Nakonec bublaninu pocukrujte moučkovým cukrem.
  • V Remosce s průměrem 30 cm pečte 20 minut.

Žádné komentáře :

Okomentovat