Rybízové keře se krásně červenají (a taky černají) a já sbírám, vyrábím šťávy, marmelády a taky koláče.
A tohle je jeden z těch posledních. S tvarohem. Tak si ho upečte a užijte :) Stejně jako celé léto :)
Ingredience:
1 kulatá koláčová forma
150 g bílého jogurtu (1 malý kelímek)
110 g hladké špaldové mouky
60 g třtinového cukru
1 vajíčko
1 prášek do pečiva
Tvaroh:
250 g polotučného měkkého tvarohu (1 vanička)
2 lžíce třtinového cukru
+ červený rybíz na posypání (přibližně 3-4 hrsti )
+ drobenka z másla, hrubé (nebo polohrubé) mouky a krupicového cukru na posypání
+ máslo a mouka na vymazání a vysypání formy
Postup:
- Do mísy vložte všechny ingredience na těsto a dobře promíchejte. Pokud bude těsto příliš husté, přidejte několik lžic vody (já jsem přidávala maximálně 3 - záleží totiž na typu jogurtu a na velikosti vajíčka).
- Tvaroh dobře promíchejte s cukrem a v další misce si připravte drobenku.
- Koláčovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto. Na těsto lžící "poházejte" bochánky tvarohu. Celý koláč nakonec posypejte rybízem a drobenkou.
- Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C přibližně 30-40 minut.
Žádné komentáře :
Okomentovat