20 června 2017

SALÁT S CHŘESTEM



Když je takhle krásně teplo, skoro každý den si k večeři děláme saláty. A protože už brzy skončí chřestová sezóna, musíme si ho ještě užít. 

Ingredience:
2 velké porce

1 salát Little gem 
1/2 okurky
10 cherry rajčat
150 g mozarelly (mini salátové kuličky)
10 výhonků zeleného chřestu
hrst černých oliv
jarní cibulka
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř

Postup:

  • Chřest nakrájejte na přibližně 3 cm kousky. Na trošce oleje ho krátce opečte. Stačí 1-2 minuty. Osolte.
  • Všechnu zbylou zeleninu pokrájejte, olivy přepulte. Vše dejte do mísy, osolte a opepřete podle chuti. Přidejte i opečený chřest. Z oleje a citrónové šťávy připravte zálivku a promíchejte ji se zeleninou. Nakonec přidejte i kuličky mozarelly.

Žádné komentáře :

Okomentovat